Jak se jedlo za první republiky?

Přijďte do Institutu Paměti národa na besedu s Kateřinou Winterovou a Kristinou Šemberovou.

Byla první republika skutečně časem blahobytu nebo lidé jen věnovali jídlu velkou pozornost, protože jim pořád hrozil hlad? Co tehdy vařili, pekli, jedli a pili? Vznikl v tom čase mýtus těžké české kuchyně? Znali lidé spíš ančovičky nebo rajčata? Po besedě je autogramiáda a prodej knih a kuchařek.

Průvodkyně a spoluautorka televizního pořadu Herbář Kateřina Winterová je autorkou kuchařek a publikací o životě za první republiky. Kristina Šemberová prozradí, jak lidé žili v samostatném Československu, co mezi válkami jedli, jak vařili, jaký byl ideál krásy i kde se ženy učily vařit.

Institut Paměti národa, 1. patro, Machoňova pasáž, Pardubice
Pondělí 27. 11. v 18:30
Vstupné: 60 Kč